Zorg en Welzijn september 2017 nieuwsbrief
Op naar zilver en goud!

Eeuwige trouw, ik weet er alles van. Zelf ben ik al twaalf en een half jaar in de echt verbonden. Geen dag spijt gehad. Op naar zilver en goud!

Onlangs is mijn collega Daniël ook voor de bijl gegaan, na jaren van late uurtjes en dikke pret. Hij kijkt nog wel een beetje beduusd om zich heen en wrijft zijn ogen uit na het wilde bruiloftsfeest.

Een goed moment om stil te staan bij het belang van trouw. In zijn column deze maand vergelijkt Daniël, de voormalige meest begeerde vrijgezel van Matchpartner, de duurzame relatie thuis met een duurzame relatie met gedetacheerden.

Ook het lezen waard voor mensen die erg van kroketjes houden….

Wittebroodsweken
Daniel Petitjean

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Daniel Petitjean over het belang van trouw zijn, zowel privĂ© als op het werk: 

"Bijzonder en zeker het vermelden waard: ik zit momenteel in mijn wittebroodsweken! Woensdag 30 augustus jongstleden raakte ik mijn wilde haren kwijt, ik legde mijn netten te drogen, ik gaf de pijp aan Casanova. Kort gezegd, ik ben in de echt verbonden.

De roes van het bruiloftsfeest is voorbij en ik ben op een roze wolk geklommen. In de speeches tijdens het feest heb ik het allemaal voorbij horen komen, en ook las ik het in een speciaal boekje dat mijn Matchpartner collega’s gemaakt hadden: het belang van trouw zijn, eerlijkheid, openheid, in voor- en tegenspoed. En nu ik weer op mijn werk zit denk ik: er zijn best overeenkomsten tussen het huwelijk en de band die je nastreeft met je kandidaten.

Bij Matchpartner houd ik mij vooral met het detacheren van personeel bezig. Hoe dat gaat: je tekent met gezonde moed en gezond verstand een contract met elkaar en vertrouwt erop dat de ander de opdracht afmaakt. Dan begint het avontuur.

Je streeft allebei naar een duurzame relatie. Maar toch, na enige tijd -of soms al direct- krijgt je kandidaat met de verleiding te maken om een overstap te maken naar een andere detacheerder. Gouden bergen worden beloofd, gadgets, een uniek begeleidingsprogramma. Toch is het belangrijk te volbrengen waar je aan begonnen bent.

In een mooi betoog over het huwelijk in het genoemde boekje heeft een hele wijze (en lang getrouwde) oudgediende van Matchpartner mij over de mogelijke verleidingen verteld:

'Je mag altijd en overal het menu bekijken maar je moet thuis eten. Je bent een interessante man en er zullen heel wat kroketjes in de muur lief naar je lachen, maar lach dan vriendelijk terug en vervolg je pad naar huis….'

Dan de gedetacheerde, hoe zal zij met de verleidingen omgaan?..." Lees meer

 
Vacatures binnen uw vakgebied

Gedragsdeskundige VG-sector - Zwolle Details
Forensisch Geneeskundige (PT) - Zuid-Holland Details
GZ Psycholoog 1e Lijn - Amsterdam Details
Gehoorspecialist - Amsterdam Details
Medewerker Werkstraffen - Eindhoven Details
Specialist Ouderengeneeskunde GGZ - Amsterdam Details
Reclasseringswerker Verslavingszorg - Rotterdam Details
Consulent Jeugdteam - Den Haag Details
Verpleegkundige niveau 4 en 5 - Den Haag Details
Verzorgende IG thuiszorg - Den Haag Details

Bekijk alle vacatures hier
Nieuws uit uw vakgebied

Praten met mensen die rondlopen met gedachten aan suïcide is lastig. Ook professionals denken vaak dat ze niet voldoende zijn uitgerust met technieken om zo’n gesprek te voeren. Lees meer

Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Herken je deze uitspraak? Het klinkt zo logisch: afspraak is afspraak. Als je je wederzijds committeert, moet je het ook waarmaken. Maar mag je dat wel vragen van een vrijwilliger? Lees meer

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Inspectie Jeugdzorg gaan fuseren.

Per 1 oktober 2017 ontstaat daardoor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Beide toezichthouders werkten al jaren nauw samen. Lees meer

Wat verandert er in 2018 op het gebied van volksgezondheid? Een overzicht van de voornaamste punten voor verpleegkundigen in de begroting van het ministerie van VWS. Lees meer