Zorg en Welzijn mei 2017 nieuwsbrief
Bijzonder uitje

Deze maand beleefden ik en een aantal medewerkers van Matchpartner een bijzondere dag, die zowel zonnig als verrijkend was.

Ter gelegenheid van ons 15-jarig bestaan organiseerden wij samen met onze opdrachtgever WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) een bustocht voor tientallen kwetsbare ouderen naar het strand van Noordwijk.

Een uitje met ontroerende en humoristische momenten. Mijn collega Ludo Vahle keek zijn ogen uit en wist de algehele sfeer mooi te vangen in een column.

Met vriendelijke groet,

Bekijk alle vacatures hier
Matchpartner 15 jaar!
Matchpartner Video
Matchpartner video

Wie is Matchpartner? Wat kunnen wij voor je betekenen? Hoe werken wij? We leggen het je allemaal uit in bovenstaande video!

Volksverhuizing in Noordwijkerhout
Ludo Vahle

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Ludo Vahle over een bijzonder uitje naar het strand met ruim vijftig ouderen.

"Vanachter twee dikke brillenglazen aanschouwt ze de wereld. Sinds ze uit een van de zeven toeringbussen is gereden voelt ze een aangename voorzomerse wind op haar huid. Stevig houdt ze haar versleten bruine leren handtas omklemd. Alsof ze niet in een pittoresk dorp in Zuid-Holland is neergestreken, maar in een van de ruigere wijken van Amsterdam. Een kleine vrouw van ver in de tachtig die in haar rolstoel zowel een aanwezige als een dromerige indruk maakt.

Al zeventig jaar is ze niet meer in het zogenaamde Hart van de Bollenstreek geweest. Ze lijkt iets te herkennen in het Witte Kerkje, het karakteristieke bakstenen gemeentehuis met de trapgevel, in de jaren twintig ontworpen door architect Alexander Kropholler. De statige paviljoens van de Sint Bavo, het gesticht voor krankzinnigen. We zijn in Noordwijkerhout, de geboorteplaats van haar vader.

Het is een drukte van belang om haar heen. Minstens vijftig andere tachtig- en negentigplussers en een groep van begeleiders, stagiaires en horecamedewerkers. En dan wij nog, de kantoormensen met twee linkerhanden. Bewonderend sla ik het verzorgend personeel gade, hoe zij de logistieke rompslomp te lijf gaan. Allemaal onderdeel van een dagje naar het strand voor kwetsbare ouderen dat wij mede hebben helpen organiseren."
 
Lees meer...

 
Vacatures binnen uw vakgebied

Verzorgende IG - Den Haag Details
Psychiater Volwassenen (Doven en Slechthorenden) - Utrecht Details
Consulent Jeugdteam - Den Haag Details
Verpleegkundige niveau 4 of 5 - Den Haag Details
Verzorgende IG vaste aanstelling - Den Haag Details
GZ Psycholoog Verslavingszorg - Amersfoort Details
Jeugdconsulent gemeente - Zuid-Holland Details
Verzorgende IG thuiszorg en intramuraal - Omgeving Breda Details
Gedragsdeskundige Intramuraal - Utrecht Details
Specialist Ouderengeneeskunde (kantooruren) - Haarlem Details

Matchpartner 15 jaar!
Matchpartner 15 jaar!Matchpartner bestaat dit jaar 15 jaar en dat gaan we vieren! Gedurende het hele jaar gaan wij ons inzetten voor diverse maatschappelijke vrijwilligersprojecten. 

Op vrijdag 19 mei hebben wij een stranddag georganiseerd met een groep ouderen vanuit 7 verschillende zorglocaties. Met hen hebben we genoten van een heerlijke lunch. Benieuwd naar een uitgebreid verslag over deze leuke dag, of naar welke projecten wij nog meer hebben gedaan? Blijf via deze pagina op de hoogte!
Matchpartner 15 jaar!
Nieuws uit uw vakgebied
Ludo Vahle

Werkgevers en vakbonden werden het onlangs eens over een nieuwe cao voor ziekenhuizen. Verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers krijgen onder andere salarisverhoging, een vergoeding voor eventuele misgelopen ORT en er zijn afspraken over minder werken op oudere leeftijd. Lees meer

Als moeder en kind uit de vrouwenopvang komen en op zichzelf gaan wonen, dan is het belangrijk om goede afspraken te maken over wie zicht blijft houden op het gezin. Vooral met het wijkteam, dat een belangrijke rol heeft. Die doorlopende hulp kan beter. Lees meer

‘Sinds de start in 2015 hebben de Veilig Thuis organisaties een sterke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Verdere verbetering is nu belangrijk.’ Dat zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) na een onderzoek naar de kwaliteit van Veilig Thuis. Lees meer