Zorg en Welzijn oktober 2016 nieuwsbrief
Verder kijken dan je neus lang is

Regelmatig komen er kandidaten bij ons over de vloer die op zoek zijn naar een bepaalde functie die, als we verder met elkaar spreken, eigenlijk toch niet helemaal is wat zij zoeken.

Zo ook een tijdje terug. Een vermoeide dame kwam bij mij op gesprek op zoek naar een functie waarbij zij nachtdiensten kon draaien. Jarenlang had ze haar ritme omgegooid, werkte 's nachts en had overdag de volledige zorg voor haar kinderen.

Na met haar te hebben gesproken kwam ik er achter dat dit voor haar meer gewenning was dan een echte keuze. En ik wist haar te overtuigen om overdag te gaan werken.

Inmiddels werkt zij alweer een jaar voor ons als verzorgende IG. Ze ziet er weer gezond uit en de opdrachtgevers blijven om haar vragen. Zij heeft haar nachtrust terug èn genoeg tijd en energie voor haar kinderen.

We zien dit soort dingen vaak en realiseren ons hoe belangrijk het is dat je aandacht en tijd steekt in de wensen van zowel kandidaat als opdrachtgever. Ik scheef er deze maand een column over, die lees je hieronder!

Met vriendelijke groet,

Wat gij niet wilt dat u geschiedt
Hayat el Kadi

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Hayat el Kadi over de manier waarop mensen met elkaar omgaan en hoe het zijn vruchten kan afwerpen om iets verder te kijken dan een eerste indruk.

"Het is een beproefde manier om je opdrachtgever beter te leren kennen: ruim tien minuten te vroeg op een afspraak te komen en je ogen de kost te geven. In de zorgsector, waarin ik werkzaam ben als recruiter, kom je op zo‚Äôn moment veel te weten over de onderlinge verstandhouding tussen collega‚Äôs en het gedrag naar pati√ęnten of bewoners toe.

Websites van zorginstellingen staan vol met goede voornemens over de aard van de bejegening en behandeling van pati√ęnten en verwanten: Planetree, herstelgericht werken, een "ja-cultuur‚ÄĚ. Er wordt zelfsturend gewerkt, wordt vanuit het hoofdkantoor aangegeven. We moeten het maar geloven. √íf we moeten eens zelf een kijkje nemen..."
Lees meer

 
Vacatures binnen uw vakgebied

Ervaren verpleegkundige gezocht - Den Haag Details
GZ-Psycholoog Diagnostiek - Enschede Details
Jeugdzorgwerker / Jeugdbeschermer - Den Haag Details
Bevlogen Orthopedisch Schoentechnicus - Leiden Details
Verzorgende IG extramuraal - Bentveld Details
Orthopedisch Technicus / Adviseur - Dublin, Ierland Details
Coördinerend wijkverpleegkundige - Noordwijk Details
Operatieassistenten - Utrecht Details
HBO wijkverpleegkundige - Amsterdam Centrum & Oost Details
Begeleider Jeugdzorg - Den Haag Details

Nu 337 vacatures in uw branche!
Nieuws uit uw vakgebied

Als het gaat om mensen uit de schulden te halen, is ons systeem nog te veel gericht op de eigen verantwoordelijkheid. Lees meer

Gemeenten moeten hun wijkteams nog verder ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken, starten er vijf experimenten om de effectiviteit van wijkteams te vergroten. Lees meer

Nu ze financieel in rustiger vaarwater zitten, staan zorginstellingen klaar om de komende jaren weer te investeren. Lees meer

Gespecialiseerde verpleegkundigen kunnen in de toekomst de nieuwe functie van stervenshulpverlener vervullen bij ‚Äėvoltooid leven‚Äô, stellen minister Schippers en Van der Steur. Lees meer