Zorg en Welzijn juni 2018 nieuwsbrief
Tijd voor iets heel, heel anders?

De meeste kandidaten die wij bij Matchpartner spreken zijn op zoek naar verdieping in hun huidige baan.

Het gaat om een breder takenpakket, meer zelfstandigheid, een andere doelgroep of om meer leidinggevende taken.

Maar er zijn ook mensen die niets liever zouden doen dan beroepsmatig het roer omgooien. Een aantal van hen kunnen we daarbij goed helpen, anderen zijn meer gebaat bij een geleidelijke overgang. Eerst een onbetaalde stage, een gerichte opleiding volgen.

In een nieuwe column laat Stephen Hoogenboom zien dat het zoeken naar een 'heel, heel andere baan' soms positieve en soms negatieve oorzaken heeft.

Maar dat, zodra het eenmaal gelukt is, een switch toch vooral energie en rust geeft.

Switch!
Stephen Hoogenboom

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft Stephen Hoogenboom, Consultant Re-integratie en Verzuim, over het maken van een (radicale) loopbaanswitch.

"Veel mensen die al langer werken hebben juist in deze tijd van het jaar die ene gedachte: ‚ÄėWordt het niet eens tijd voor iets h√©√©l, h√©√©l anders? Tijd voor een loopbaanswitch?‚Äô Dat is een heel gezonde impuls, tenminste, als je kijkt op de lange termijn.

Tijdens de zomervakantie, op een camping in Kroati√ę of in een huisje in Bretagne voor mijn part, ver weg van de dagelijkse rompslomp, kun je ontdekken dat je huidige baan niet meer is wat je wilt. De voorspelbare vergaderingen. De uitvallen van je baas. Het geprofileer, het ellebogenwerk. Of, erger nog: de zinloosheid en inwisselbaarheid van wat je doet‚Ķ.

De redenen om bij jezelf te rade te gaan of je nog wel op je plek zit, terwijl je bivakkeert in je zomerhuisje of je tentje, zijn divers. Naarmate je ouder wordt, kan het steeds moeilijker worden om mee te komen in een rap veranderende arbeidsmarkt. Je beroep kan zomaar verdwijnen door innovatie en globalisering. Je moet langer doorwerken tot je pensioen. Maar ook kan het zijn dat je onvervulde dromen hebt, de wens om meer met je talenten te doen."
Lees meer

 
Vacatures binnen jouw vakgebied

Verpleegkundig Specialist - Lelystad Details
GZ-psycholoog Minnesota Methodiek - Amsterdam Details
WAN Hoofd - Lisse Details
WAN Hoofd - Haarlem Details
Jeugdbeschermer - Amsterdam Details
Meewerkend teamleider - Den Haag en omgeving Details
Verzorgende IG - Amsterdam Oost Details
Helpende (niveau 2) - Bergen op Zoom Details
Psycholoog èn Paramedicus - Utrecht Details
Kwaliteitsverpleegkundige (niet aan bed en geen nachtdienst) - Spijkenisse Details

Bekijk alle vacatures hier
Nieuws uit jouw vakgebied

Ondanks alle maatschappelijke aandacht die de schuldenproblematiek krijgt en de inspanningen die door velen worden verricht om mensen met schulden te helpen, zijn de resultaten van schuldhulp onvoldoende. Lees meer

Meer hogescholen dan in 2017 stellen een numerus fixus in voor de opleiding hbo-v. Oorzaak is de explosieve groei die de scholen doormaakten in het huidige schooljaar en een tekort aan stageplaatsen. Lees meer

Verreweg de meeste meisjes die in de gesloten jeugdzorg verblijven, zitten daar om hulp te krijgen vanwege ervaringen met seksueel geweld. Het ging in 2016 om zeker 85 procent van de meisjes in de gesloten hulp, omgerekend 680 meisjes. Jongens komen amper terecht in een gesloten setting voor hulpverlening na seksueel geweld. Lees meer