Zorg en Welzijn maart 2017 nieuwsbrief
2002

April 2002, een bewogen maand. Het tweede Paarse kabinet viel, als opmaat voor een uiterst turbulente verkiezingsstrijd.

En in Oegstgeest registreerde de gewezen uitzendmanager Leon Brouwers zijn eenmansbedrijf Matchpartner. Een werving en selectiebureau gevestigd in de garage van zijn huis.

Het leven als zelfstandige-zonder-personeel ligt inmiddels ver achter Leon, ons team telt twintig man. Op 27 januari jongstleden werd Leon verrast door een groep collega’s en ex-collega’s van Matchpartner. Het team had hapjes klaargemaakt, er werd gemusiceerd.

Leon ontving bij die gelegenheid, zowel voor zijn verjaardag als die van zijn bedrijf, een gedrukt boekje met 32 persoonlijke bijdragen van (voormalige) medewerkers en de veelzeggende titel ‚ÄúIk wens je veel personeel‚ÄĚ.

Leon, altijd de manager-met-gezonde-tegenzin die het liefst met zelfredzame medewerkers werkt. En dan de rest van de mensheid die er net iets anders in staat: je kunt je voorstellen dat dit anekdotes oplevert die zowel smakelijk als geestig zijn‚Ķ E√©n ding werd duidelijk: het was niet standaard.

Deze maand is het dan zover: we vieren ons derde lustrum. Ter gelegenheid hiervan gaan wij een aantal ide√ęle projecten uitvoeren, waar je de komende maanden meer over zult horen.

Maar voor nu willen wij iedereen danken voor de jarenlange samenwerking!

Team Matchpartner

Matchpartner 15 jaar!
Matchpartner 15 jaar!

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen bestaat Matchpartner dit jaar 15 jaar en dat gaan we vieren! Gedurende het hele jaar gaan wij ons inzetten voor diverse maatschappelijke vrijwilligersprojecten.

Inmiddels is het eerste project gestart.

Voor dit eerste project zetten wij in op onze core-business: het werven van geschikte mensen voor een opdrachtgever.

Wij zijn begonnen met de werving van vrijwilligers voor een zorgaanbieder. Lees hier verder...

 
Vacatures binnen uw vakgebied

Anitdecubitus Verpleegkundige - Leiden Details
Verzorgende IG - Zoetermeer Details
Psycholoog Revalidatie - Zoetermeer Details
Onderzoeker / Adviseur Jeugdzorg - Rotterdam Details
Reclasseringswerker - Rotterdam Details
GZ-psycholoog Forensische Psychiatrie - Rotterdam Details
Verpleegkundige niveau 4 of 5 - Bergen op Zoom Details
Psychiater Kind en Jeugd - Utrecht Details
Reclasseringswerker - Roermond Details
Psychiater doven en slechthorenden - Amersfoort Details

Nieuws uit uw vakgebied

In tegenstelling tot de landelijke verkiezingen, scoort de VVD niet het hoogst onder verpleegkundigen. Dat bleek uit een peiling op Nursing.nl waar ruim 2700 collega's op stemden. Lees meer

'Zorg dat je als hulpverlener contact hebt met jeugd op straat voor dat er iets crimineels gebeurt.‚Äô Dat zegt Joost van Hienen, teamleider Streetcornerwork. Wat werkt? ‚ÄėEen plan om het leven van zo‚Äôn jongen op orde te krijgen. Door goed luisteren, iedereen wil graag gehoord worden.' Lees meer

In Gelderland trekt de werkgelegenheid in veel sectoren aan. Na jaren van banenkrimp lijkt zelfs in de zorg een omslag gaande naar banengroei. Lees meer

Investeer in vernieuwende zorg, betrek daarbij de pati√ęnt en maak werk van preventie. Dat is het advies aan een nieuw kabinet van een coalitie van zorgaanbieders, cli√ęntenorganisaties, publieke gezondheidsdiensten en zorgverzekeraars, verenigd in de Agenda voor de Zorg. Lees meer