Zorg en Welzijn oktober 2014 nieuwsbrief

Liefst voeten in de modder

Het liefst hebben we bij Matchpartner collega's die hun ervaring in de praktijk van alledag opgedaan hebben: voormalig casemanagers welzijn, verpleegkundigen, artsen ….of re-integratieconsulenten.

Zelf heb ik mij ruim twaalf jaar bezig gehouden met het begeleiden en –naar ik hoop- duurzaam aan het werk helpen van langdurig werklozen. Dat heeft zijn sporen nagelaten: nog altijd zeg ik liever “mensen aan een baan helpen” dan “plaatsen”.

Ruim twaalf jaar… Je hebt dan wel een idee gevormd over hoe je mensen die zijn vastgelopen weer op gang krijgt. En hoe het niet moet.

Als je dan ook nog een bepaald type bent klim je wel eens in de pen. Vandaar mijn nieuwe column, Kwartjes en dubbeltjes.

Maarten de Haan
Veel vacatures, veel kansen

De 1e stap in de richting van een nieuwe uitdaging binnen de sector Zorg en Welzijn heb je al gezet: je bent ingeschreven bij Matchpartner. Zijn jouw gegevens nog actueel? Wil je kijken of 1 van onze 263 actuele vacatures jouw nieuwe carrièrestap is? Benut jouw talent en grijp jouw kans: nu is het moment. Update jouw gegevens en / of reageer direct op een vacature.

[candidate_profile_page]
Kwartjes en dubbeltjes
Maarten de Haan

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Maarten de Haan over hulpverlening bij schulden en werkloosheid naar aanleiding van het televisieprogramma Een dubbeltje op zijn kant.

'Experts op het gebied van re-integratie, schuldhulpverlening en maatschappelijke begeleiding keken al langer meewarig naar het televisieprogramma Een dubbeltje op zijn kant.

Nu blijkt boegbeeld Annemarie van Gaal ook twijfels te hebben over de gehanteerde aanpak...' Lees meer

 
Nu keuze uit 263 banen in jouw sector
Vacature Top 10 Zorg en Welzijn

Leidinggevende GZ-Psycholoog
     Regio Maastricht
details
Pionierende Psychiater
     Regio Maastricht
details
Verpleegkundige Thuiszorg
     Harderwijk
details
Orthopedisch Technicus / Adviseur
     Dublin/Cork - Ierland
details
Verzorgende IG met doorgroeimogelijkheden
     Den Haag
details
Verpleegkundige Serviceflat
     Rotterdam 
details
Flexibele Jeugdzorg Professional
     Gouda
details
Verslavingsarts
     Groningen
details
Klinisch Psycholoog als Hoofdbehandelaar
     Assen
details

Verpleegkundige niveau 4
     Den Haag
details

Nieuws uit jouw vakgebied
Maarten de Haan

De zorgverzekeraars CZ en VGZ willen meerjarencontracten afsluiten met ziekenhuizen om de transitie van zorg naar de eerste lijn gemakkelijker te maken. Lees meer

Gemeenten, rijk en zorginstellingen hebben een akkoord bereikt over de specialistische jeugdzorg. Het komt erop neer dat alle gemeenten samen ervoor zorgen dat zeer gespecialiseerde instellingen volgend jaar niet hoeven te sluiten omdat individuele gemeenten ze te duur vinden. Lees meer

Een systematisch uitgevoerde literatuurstudie van Nederlandse en buitenlandse literatuur laat zien dat werken een positief effect heeft op depressie. Lees meer