Principe-akkoord bereikt over nieuwe ziekenhuiscao

Werkgevers en vakbonden werden het vannacht eens over een nieuwe cao voor ziekenhuizen. Verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers krijgen onder andere salarisverhoging, een vergoeding voor eventuele misgelopen ORT en er zijn afspraken over minder werken op oudere leeftijd.

Loonsverhoging

Verpleegkundigen krijgen vanaf 1 juli 2017 een loonsverhoging van 1,75% en vanaf 1 juli 2018 een loonsverhoging van 2%. Verder krijgen zij drie maal een uitkering op basis van een voltijd dienstverband: € 200 in september 2017, € 200 in september 2018 en € 125 in februari 2019. De vakantiebijslag 2018 gaat omhoog naar 8,33%.

Onregelmatigheidstoeslag (ORT)

Verpleegkundigen die recht hebben op uitbetaling van ORT tijdens hun vakantie, krijgen hiervoor een eenmalige compensatie van de werkgever over de jaren 2012, 2013 en 2014. Het ziekenhuis betaalt dit bedrag in drie termijnen uit: in september 2017, september 2018 en in februari 2019. ‘Uitbetalen in drie keer was belastingtechnisch het meest gunstig voor werknemers. Ze houden er dan het meeste aan over’, aldus onderhandelaar Rolf de Wilde van vakbond Nu’91.

Rechtszaken

Wie het ORT-aanbod te weinig vindt, moet dit voor 1 augustus kenbaar maken bij het ziekenhuis. Anders kunnen zij via een rechtszaak proberen meer te krijgen. ‘Maar het doel van het ORT-aanbod in de nieuwe cao is juist dat de rechtszaken stoppen’, aldus De Wilde. ‘Wij denken dat hiermee recht wordt gedaan aan de werknemers.’ De vakbond weet niet of zij doorgaat met de bijna honderd rechtszaken die zij onlangs aanspande tegen ziekenhuizen over compensatie van ORT. ‘Dat is de keuze van onze leden. Zij zijn het die deze rechtszaken voeren, niet wij. Wij gaan hierover met ze in gesprek.’ Verpleegkundigen die al bezig zijn met het claimen van misgelopen ORT, bijvoorbeeld omdat ze ‘gestuit’ hebben, zouden uiteindelijk meer kunnen krijgen volgens De Wilde.

Generatiebeleid

In de nieuwe ziekenhuiscao staat een afspraak over generatiebeleid, ook wel het generatiepact genoemd. Dit houdt in dat ziekenhuizen vanaf 1 januari 2018 beleid kunnen maken voor oudere medewerkers. ‘Het gaat erom dat oudere werknemers ervoor kunnen kiezen om 80% te werken, voor 90% van het salaris en met 100% pensioenopbouw’, aldus De Wilde. ‘Dit kan helpen om hun werk beter vol te houden en zij maken hierdoor plaats voor jongere werknemers.’ De Wilde benadrukt dat het generatiebeleid geen belofte is, maar dient als stok achter de deur. ‘Vakbonden en ondernemingsraden kunnen hierdoor met de directie om de tafel om te bespreken hoe ze het generatiebeleid kunnen uitvoeren.’

Bron: www.nursing.nl